top
Indtast venligst dit brugernavn og adgangkode:
Glemt din adgangskode?
Praktisk information om Mozambique
Lidt om Mozambique

Areal : 800.200 km2
Indbyggere : Ca. 22,5 millioner

Hovedstad : Maputo
Religion : Afrikanske naturreligioner, Katolicisme, Islam, Protestantisme m.fl.
Tidsforskel

+ 1 time i forhold til dansk vintertid. Når vi har sommertid i Danmark er tiden den samme som i Mozambique
Sprog

Portugisisk er det officielle sprog. Dertil kommer et stort antal lokale stamme-sprog. Der tales engelsk på de fleste hoteller.
Vejret i Mozambique
Inhambane Jan Feb Mar Apr Maj Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Dagtemperatur 31 31 30 29 27 26 25 27 27 28 29 30
Nattemperatur 23 23 22 20 18 16 15 16 18 19 21 22

Årstiderne er modsatte af de danske. Klimaet varierer fra egn til egn men gennemsnits temperaturen ligger på mellem 25 -30 grader. Badevandstemperaturen ligger på mellem 20 – 25 grader

Valuta
 
Møntfoden hedder MZN = Meticais
Der går 100 centavos til 1 MZN.

Ved indrejse skal kontante beløb over USD 5.000 deklareres. Og ved udrejse skal der medbringes en godkendelse fra ” Banco de Mocambique” såfremt man ønsker at udfører den lokale valuta, Meticais. Sydafrikanske Rand (ZAR) eller USD kan bruges som betalingsmiddel de fleste steder eller de kan veksles i alle større banker til lokal valuta.
 
Kreditkort
De mest almindelige kreditkort accepteres Visakort, Mastercard osv.
Pas og Visa - Mozambique
 
Ved indrejse i Mozambique skal passet være gyldigt i mindst 6 måned udover opholdet og der skal være 2 blanke sider til ind- og udrejsestempler. Derudover skal man være i besiddelse af en returbillet samt 2 stk. pasfotos. Børn skal være i besiddelse af eget pas.
Visum for 30 dage og en indrejse kan udstedes ved indrejse i landet og betales med USD eller ZAR (koster p.t. ca. 85 USD pr. person). Visum til Mozambique kan også indhentes på Mozambiques ambassade i Stockholm. http://www.embassymozambique.se/

Læs mere om visum regler på http://www.um.dk/
OBS! Disse regler gælder kun for DK-Pa
Rejsebetingelser
Læs venligst vores generelle rejsebetingelser grundigt igennem, da nedenstående aftalevilkår i forbindelse med rejser købt hos Inyanga Safari, udgør aftalegrundlaget for din bestilling, som er omfattet af ”Loven om pakkerejser”.
Rejse og afbestillingsforsikringer
Det er vigtigt at have en rejseforsikring og når du køber en rejse hos Inyanga safari er det et krav at man har en rejseforsikring, hvis du ikke har en rejseforsikring kan vi hjælpe dig med at få lavet en. Ønsker du også en afbestillingsforsikring er dette også muligt, men ikke et krav for at rejse med inyanga Safari.
Vaccinationer
Der er ikke nogen krav til vaccinationer ved indrejse i Mozambique, medmindre man har besøgt et land med Gul feber inden for de sidste par år. Der anbefales forskellige vacciner alt efter hvor i landet man opholder sig. Vi anbefaler at man kontakter egen læge for vejledning i sundhedsrisici og for eventuelle vaccinationer. Forebyggende medicin mod malaria anbefales hele året. De kan hente mere information hos Statens Serum Institut http://www.ssi.dk/ samt på http://www.vaccination.dk/ eller på http://www.sikkerrejse.dk/
Medicin med på rejsen
De skal have en attest fra Deres praktiserende læge for hvert lægemiddel med euforiserende stoffer, som medbringes på rejsen. En god ide er også at medbringe et pille pas, som det lokale apotek kan udstede. De skal huske at medbringe Deres pas på apoteket for at få attesten. For yderligere information se http://www.netdoktor.dk

Regler for medicin i fly og lufthavne, se mere på statens luftfartsvæsen ...klik her
Gravide Passagerer
 
De fleste flyselskaber medtager ikke gravide passagerer mindre end 8-10 uger før den fastsatte termin. Vi anbefaler, at gravide passagerer undersøger det enkelte flyselskabs regler samt medbringer vandrejournal / lægeattest på rejsen. Lægeattesten skal være udfærdiget på engelsk og skal specifikt nævne hjemrejsedagen.
Flybilletter og rejseplan
 
Inyanga Safari ApS benytter udelukkende rutefly og anerkendte luftfartsselskaber med høj international sikkerhed og standard.
Vi sender dig et rejseprogram,samt rejseplan hurtigts muligt og senest 20 dage før afrejse. Her kan du deltajeret se din rejseplan. Vi benytter os af elektroniske billetter som du selv skal udskrive. Når billetterne er udstedt, sender vi dig en e-mail med bookingnummer og flytider.
Sikkerhed på rejsen
 
Når du rejser med Inyanga Safari er du sikker på at du altid kan få hjælp, når du modtager rejseplan/flybilletter modtager du en liste med de almindelige spørgsmål og vigtige ting at have med på rejsen, samt afhængig af destination en liste med anbefalinger og ting der er vigtige at huske både før og under selve rejsen, inkl. nød telefon numre så du altid kan få fat i os 24 timer i døgnet.
Kufferter og håndbagage
Vi benytter flere forskellige flyselskaber til Sydafrika/Mozambique, derfor kan det variere hvor meget du må medbringe i indtjekket bagage, samt håndbagage. Se information om dette på din flybillet eller kontakt os hvis du har spørgsmål hertil.
 
For en sikkerhedsskyld anbefaler vi at man pakker sine kufferter således, at i tilfælde at de indtjekkede kufferter skulle blive forsinket, pakker man sin håndbagage så man kan klare den fornødne tøjskift og tandbørste m.m i nogle dage, da vi før har set at de indtjekkede kan blive forsinkede i nogle dage. Sørg for at have de vigtigste ting i håndbagagen som, f,eks, medicin, flybilletter, forsikringer, penge, creditkort og kamera m.m.
Skulle det ske at kufferten er forsinket er det vigtigt at oplyse hvor i befinder Jer.
Fotografering
 
Det er forbudt at fotografere offentlige bygninger herunder lufthavne, offentlige køretøjer samt politibetjente samt militærfolk. Dette forbud skal respekteres, da brud herpå tages meget alvorligt af de lokale myndigheder.
Mad - pension
Morgenmad er inkluderet på vore hoteller i Mozambique
Drikkevarer
Ophold på hoteller i Mozambique er ekskl. drikkevarer
Drikkepenge
Det er god skik at give omkring 10% i drikkepenge, på hoteller og restauranter, guider og taxa.
Turist skat
På alle vore pakkerejser til Sydafrika er turist skat inkluderet.
Udflugter/tilvalgsture
Ekstra udflugter bestilles og betales på hotellet eller til aktøren.
Vouchers
Hvis du har bestilt hotel overnatninger, rundrejse, indenrigsfly osv., har du modtaget en eller flere vouchers.
En voucher er et dokument, der fungerer som bekræftelse på reservationerne lavet hjemmefra. Ofte skal du aflevere voucheren til vores lokale samarbejdspartner, hvorefter du i nogle tilfælde får udleveret et større antal del-vouchers til hoteller mv. Det fremgår af voucheren hvad der er bestilt, betalt og hvem agenten er. Desuden er der adresse og telefonnumre på den lokale samarbejdspartner.
Myggenet
Myggene kommer frem når solen går ned og temperaturen daler. Det er i tusmørket, de fleste bliver stukket, det er en god ide at have lange bukser på og måske en langærmet skjorte på om aftenen. Sørge for at blive sprayet på anklerne, hænderne og i nakken.
Der er myggenet over alle senge.
Telefon og internet
De fleste danske mobiltelefoner fungere fint og er ofte den bedste kommunikationsmetode. Der er dog områder hvor signalet er svagt.
Internetforbindelse er kun mulig i de større byer
Elektricitet

220/230V AC. Elektriske stik har en anden udformning end de danske.
Kontakt receptionen for adapter.
Info
BESTIL REJSE I DAG
Har du spørgsmål ?
Vores medarbejdere sidder klar
til at besvare dine spørgsmål.
Ring til os på: 70 702 740
eller mail: info@inyanga.dk
Yderligere information
Ofte stillede spørgsmål
Praktisk information
Generelle betingelser
Galleri
Rejsebreve
Video galleri
Inyanga YouTube kanal
Tilvalgsture/udflugter
Kruger National Park
Copyright © IKKE AKTIVERET LICENS - All Rights Reserved.

SEO CMS system & web Content Management System by Media2 A/S.


HTML5 | CSS3