top
Indtast venligst dit brugernavn og adgangkode:
Glemt din adgangskode?
Praktisk information om Sydafrika
Lidt om Sydafrika

Sydafrika ligger på den sydligste spids af det afrikanske kontinent og er ca. 28 gange større end Danmark.

Areal : 1.219.912 km2

Indbyggere : Ca. 55 millioner

Ca. 75 % af befolkningen er afrikanere. Ca. 13 % er hvide af europæisk afstamning. Ca. 9 % har asiatisk baggrund.
Resten af befolkningen er af blandet oprindelse
 
Provinser
Sydafrika er delt ind i følgende 9 provinser:
Limpopo, Mpumalanga, Gauting, Free State, North West, Kwazulu - Natal, Eastern Cape, Western Cape, Northeren Cape
 
De fem største byer (indbygger)
Johannesburg 6,3 mill. Cape Town 3,7 mill. Durban 3,5 mill. Pretoria 2,9 mill. Port Elisabeth 1,5 mill.
Tidsforskel

+ 1 time i forhold til dansk vintertid.
Sprog

Der er 11 officielle sprog. Engelsk og Afrikaans er de mest udbredte. Dertil kommer et stort antal lokale stamme sprog.
Vejret i Sydafrika
Inyanga Lodge Jan Feb Mar Apr Maj Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Dagtemperatur 32 31 31 29 27 25 25 26 29 29 30 32
Nattemperatur 21 21 20 17 13 10 10 12 15 17 19 20
Johannesburg
Dagtemperatur 30 30 29 28 27 25 25 31 32 33 32 30
Nattemperatur 18 18 17 14 11 5 6 8 14 17 18 19
Cape Town
Dagtemperatur 26 27 25 23 20 18 17 18 19 21 24 25
Nattemperatur 16 16 14 12 9 8 7 8 9 11 13 15

Årstiderne er modsat af de danske. Det vil sige at når det er sommer i Danmark er det vinter i Sydafrika.
Klimaet varierer stærkt fra egn til egn. Den nordlige del har subtropisk klima. Den vestlige del har middelhavsklima, med varm sommer og blæsende regnfulde vintre. På højplateauet (omkring Johannesburg) er det ikke usædvanligt med nattefrost om vinteren og solrige dage på 20 til 25 grader.

Valuta
 
Møntfoden hedder ZAR = South African Rand.
Der går 100 cent til 1 Rand. 1 Rand svare ca. til 0,60 dansk kr.   Se www.valutakurser.dk for aktuel kurs 

                                                                                             De mest almindelige kreditkort accepteres (Visa kort, Mastercard osv.) dog kan man maks. hæve 1.500 Rand i kontanter pr. dag.
Telefon og internet
 
De fleste danske mobiltelefoner fungere fint og er ofte den bedste kommunikationsmetode. Der er dog områder hvor signalet er svagt.

Der er trådløs internet forbindelse på Inyanga Safari Lodge. Signalet er dog ikke den bedste.
 
 
 
 
Drikkevand 
 
Generelt kan vandet drikkes fra hanen overalt på hoteller og restauranter i de større byer.  Men vi anbefaler at man drikker flaske vand, så man ikke risikere at få ødelagt sin ferie.
 
 
 
 
Elektricitet  
 
220/230V AC.  Elektriske stik har en anden udformning end de danske.  Adapter kan købes alle steder i landet. Der forefindes adapter på Inyanga Safari Lodge.
 
Rejsebetingelser

Læs venligst vores generelle betingelser grundigt igennem, da nedenstående aftalevilkår i forbindelse med rejser købt hos Inyanga Safari, udgør aftalegrundlaget for din bestilling, som er omfattet af ”Loven om pakkerejser”.
 
Rejse og afbestillingsforsikringer

Det er vigtigt at have en rejseforsikring og når du køber en rejse hos Inyanga safari er det et krav at man har en rejseforsikring, hvis du ikke har en rejseforsikring kan vi hjælpe dig med at få lavet en. Ønsker du også en afbestillingsforsikring er dette også muligt, men ikke et krav for at rejse med inyanga Safari.
Klik her... for at gå til siden med forsikringer
Vaccinationer
Der er ikke nogen krav til vaccinationer ved indrejse i Sydafrika, medmindre man kommer fra et andet afrikansk land, f.eks. skal du til Zambia og rejser over Sydafrika skal du være vaccineret mod gul feber og du skal kunne fremvise gyldigt vaccinationsbevis for gul feber. Dette gælder også, hvis du blot er i transit.
 
Det anbefales at man er vaccineret mod Stivkrampe/Difteri inden for de sidste 10 år, samt at man er vaccineret mod Hepatitis A (Smitsom leverbetændelse).
 
Visse dele af Sydafrika er malaria område. Vi anbefaler derfor  at De kontakter en speciallæge eller Deres praktiserende læge vedr. vaccinationer & Malaria forebyggelse. De kan hente mere information hos Statens Serum Institut http://www.ssi.dk/ samt på http://www.vaccination.dk/ eller på www.sikkerrejse.dk

Medicin med på rejsen

De skal have en attest fra Deres praktiserende læge for hvert lægemiddel med euforiserende stoffer, som medbringes på rejsen. En god ide er også at medbringe et pille pas, som det lokale apotek kan udstede. De skal huske at medbringe Deres pas på apoteket for at få attesten. For yderligere information se http://www.netdoktor.dk

Regler for medicin i fly og lufthavne, se mere på statens luftfartsvæsen ...klik her

Gravide Passagerer
 
De fleste flyselskaber medtager ikke gravide passagerer mindre end 8-10 uger før den fastsatte termin. Vi anbefaler, at gravide passagerer undersøger det enkelte flyselskabs regler samt medbringer vandrejournal / lægeattest på rejsen. Lægeattesten skal være udfærdiget på engelsk og skal specifikt nævne hjemrejsedagen.
Flybilletter og rejseplan
 
Inyanga Safari ApS benytter udelukkende rutefly og anerkendte luftfartsselskaber med høj international sikkerhed og standard.
Vi sender dig et rejseprogram,samt rejseplan hurtigts muligt og senest 20 dage før afrejse. Her kan du deltajeret se din rejseplan. Vi benytter os af elektroniske billetter som du selv skal udskrive. Når billetterne er udstedt, sender vi dig en e-mail med bookingnummer og flytider.
Sikkerhed på rejsen
 
Når du rejser med Inyanga Safari er du sikker på at du altid kan få hjælp, når du modtager rejseplan/flybilletter modtager du en liste med de almindelige spørgsmål og vigtige ting at have med på rejsen, samt afhængig af destination en liste med anbefalinger og ting der er vigtige at huske både før og under selve rejsen, inkl. nød telefon numre så du altid kan få fat i os 24 timer i døgnet.
Kufferter og håndbagage
Vi benytter flere forskellige flyselskaber til Sydafrika, derfor kan det variere hvor meget du må medbringe i indtjekket bagage, samt håndbagage. Se information om dette på din flybillet eller kontakt os hvis du har spørgsmål hertil.
 
For en sikkerhedsskyld anbefaler vi at man pakker sine kufferter således, at i tilfælde at de indtjekkede kufferter skulle blive forsinket, pakker man sin håndbagage så man kan klare den fornødne tøjskift og tandbørste m.m i nogle dage, da vi før har set at de indtjekkede kan blive forsinkede i nogle dage. Sørg for at have de vigtigste ting i håndbagagen som, f,eks, medicin, flybilletter, forsikringer, penge, creditkort og kamera m.m.
Skulle det ske at kufferten er forsinket er det vigtigt at oplyse hvor i befinder Jer, er det på Inyanga Safari Lodge, skal i oplyse denne adresse: Inyanga Lodge, Plot 103, Grietjie Nature Reserve. Men vores lokale guide skal nok hjælpe Jer.
Dansk Manager og tur-koordinator
 
På Inyanga Safari Lodge har vi vore Danske manager Eva Betzer, som sørger for at i får et første klasses ophold.
Vores manager bor permanent på Inyanga Safrai Lodge og sørger for alt det daglige, har I spørgsmål eller andet vil han med største fornøjlighed tage sig af det.
Mad - pension

På pakkerejser til Inyanga Safari lodge er alle måltider inkluderet i prisen, dette gælder også på udflugter.
 
Det er dog muligt at reservere ophold på Inyanga safrai Lodge med 1/4 pansion, hvis man er på kør selv ferie eller andet, i dette tilfælde kan man købe både frokost og aftenmad på lodgen.
Drikkevarer
Ophold på Inyanga Safari Lodge er inklusiv drikkevarer til måltiderne.
 
Drikkevare fra Baren i løbet af dagen er for egen regning og
afregnes kontant inden afrejsen.
Spisetider på Inyanga Safari Lodge

Køkkenet har åben daglig mellem kl. 7.00 og 21.00 for gæster som er udenfor pakkerejse programmet
 
For pakkerejse gæster afhænger køkkenets åbningstider af gæsternes tilkøbte rejser, dvs. at personalet i køkkenet afstemmer, ture og udflugter med hvornår der skal laves mad til gæsterne.
 
De fantastiske kokke i køkkenet leverer nogle helt fantastiske middage, vores masterkok Sam, er den som sørger for de kulinariske linjer i køkkenet,
Drikkepenge

I Sydafrika er det skik og brug at man giver drikkepenge til de forskellige guider, chauffører og lodgens personale. Der er en forventning om, at de i løbet af opholdet vil modtage en vis sum drikkepenge.

Rejsens pris inkludere ikke personlige drikkepenge, da det er et individuelt anliggende og drikkepenge systemet er en del af den kultur man besøger.

Der er ingen fast regl for, hvor mange drikkepenge man giver, men det er en god retningslinje at give ca. 500 - 750 Rand pr. person pr uge til de ansatte på lodgen. Der er ikke noget galt i at give enten kokken eller en af de andre ekstra drikkepenge for en god indsats.

Chauffører og guider på udflugterne forventer at få mellem 25 - 75 Rand pr. gæst.

Beregn ca. 10 - 15 % i drikkepenge på restauranter og barer.

Og drager i lufthavne skal have ca. 25 rand pr kuffert.

Turist skat
På alle vore pakkerejser til Sydafrika er turist skat inkluderet.
Safariture/udflugter
Hele turprogrammet tilpasses i forhold til vejret for at optimere udflugten for gæsten. Turene kan som udgangspunkt ikke byttes til andre ture eller refunderes.
Game Drives på Big 5 Området foregår i åbne specialbyggede biler. Alle andre ture foregår i mini busser eller person biler.
Børn med på safari
Inyanga Safari Lodge er ikke egnet for børn under 6 år. Dog kan der gøres undtagelser ved lukkede selskaber.
 
Rejser man med børn, skal man være opmærksom på, at børn under 12 år altid skal være under opsyn af en voksen.
 
Der gælder desuden nogle særlige regler for børn på enkelte af vores udflugter. Heldagsturene til Kruger National Park og Drakensberg Bjergene vare 12 timer og foregår i bil. Børn under 3 år kan ikke deltage på disse ture. For børn mellem 3 & 6 år, er det forældrenes ansvar at vurdere om det er hensigtsmæssigt at tage så små børn med på disse lange ture.
 
Børn under 12 år kan ikke deltage på Bush Walks.

Myggenet og myggespray
Antallet af myg afhænger meget af årstiden og vejret. Største delen af året er vi ikke plaget af myg, men specielt efter regntider kan der forekomme myg, ligesom i Danmark om sommeren. Myggene kommer frem når solen går ned og temperaturen daler. Det er i tusmørket, de fleste bliver stukket, det er en god ide at have lange bukser på og måske en langærmet skjorte på om aftenen. Sørge for at blive sprayet på anklerne, hænderne og i nakken, myggespray kan købes i receptionen.

Tøjvask og stryning af tøj
Når du bor på Inyanga Safari Lodge har du mulighed for at få vasket dit tøj. Put vasketøjet i kurven på badeværelset om morgenen og vasketøjet er retur fint lagt sammen inden aften, men sørg for at fylde din vaskekurv, da prisen er den samme om det kun er en T-shirt eller en hel maskine. Pris på en vask er 100 Rand.
                      
 

Info
BESTIL REJSE I DAG
Har du spørgsmål ?
Vores medarbejdere sidder klar
til at besvare dine spørgsmål.
Ring til os på: 70 702 740
eller mail: info@inyanga.dk
Yderligere information
Ofte stillede spørgsmål
Praktisk information
Generelle betingelser
Galleri
Rejsebreve
Video galleri
Inyanga YouTube kanal
Tilvalgsture/udflugter
Kruger National Park
Copyright © IKKE AKTIVERET LICENS - All Rights Reserved.

SEO CMS system & web Content Management System by Media2 A/S.


HTML5 | CSS3